Over ons

Van oudsher een kleermakerij is Franken-Kleding getransformeerd tot een winkel-belevenis. Al 150 jaar zetten wij ons in om jou de beste shopbeleving te bieden. Dat doen wij met oog voor jou, sterke merken en maar liefst 850m2 winkeloppervlak. Laat je inspireren en vind alles wat je nodig hebt. Van casual en sportief tot zakelijk en feestelijk: iedereen kan slagen bij Franken Kleding.

"We zijn ontzettend dankbaar en trots. Blijf positief en in beweging met elkaar."

Anne & Noor

Historie

Van kleermakerij naar winkel-belevenis. Franken-Kleding kent een rijke modehistorie. We nemen je mee naar waar het allemaal begon: 1872.

Zjang de Rijk opende toen een goedlopende kleermakerij in hartje Bergeijk. Rond 1884 ging Woutje Franken bij hem in de leer. Niets vermoedend dat hij zijn opvolger zou worden. In de daaropvolgende jaren vonden veel ontwikkelingen plaats. De stoffen werden uitgebreid, de service verbeterd en de keuze in kleding en accessoires vergroot. In 1936 werd de winkel overgenomen door Jean, zoon van Woutje.

Hij trouwde met Fien Kuyken van 't Loo. Samen kregen zij 7 kinderen. Een nieuwe werkplaats, woonhuis en winkel werd gebouwd. Hoeden, petten, dassen, sokken en boorden werden hier toen verkocht. In 1951 werd ook een filiaal in Valkenswaard geopend.

Ruim 10 jaar later ontmoet zoon Kees Franken, Fien uit Hoge Mierde. Het was liefde op het eerste gezicht. In 1967 namen zij de winkel over. Samen kregen zij 3 dochters. Een nieuwtijdperk brak aan en hier werd op geanticipeerd. Het mode aanbod werd aangepast en de dames-en herenmodezaak deed zijn intreden.

Een aantal verbouwingen verder wordt het stokje in 1998 overgedragen aan dochters Anne en Noor. Met een vernieuwde visie en grote dromen hebben zij Franken-Kleding de afgelopen 25 jaar gemaakt tot wat het is.

Lees meer